ניתוח מתיחת בטן - מתי ואיך?

ניתוח מתיחת בטן - מתי ואיך?
26.9 | פורסם ע״י: ד״ר וולף

מתי עושים ניתוח מתיחת בטן?

מטרתו של ניתוח מתיחת בטן הוא להסיר עודפים של עור ושומן מאזור הבטן האמצעית והתחתונה. עודפי העור והשומן, נוצרים לרוב כתוצאה מעליה במשקל שחלה לאחריה ירידה, כדוגמת: הריונות גדולים והרזיה משמעותית. המשותף למקרים הללו שהתעמלות או דיאטה אינם מועילים להסרת אותם עודפי העור, אלא הם ניתנים להסרה בניתוח בלבד. הבשורה הטובה בניתוח מתיחת בטן היא, שביכולתו לשנות באופן דרסטי את מראה הבטן. יחד עם זאת, בכל מקרה, הניתוח מותיר אחריו צלקת המשתנה אצל כל מנותח במראה הסופי שלה, בהתאם למצבו קודם הניתוח.

איך להתכונן לניתוח מתיחת בטן?

לפני ניתוח מתיחת בטן יש לבצע מספר בדיקות בסיסיות, בניהן: בדיקת דם, צילום חזה ואק"ג, ובמקרים מסוימים גם תפקודי ריאות. כאשר מגיעים לניתוח, יש להיות לאחר 6 שעות צום. במקרים מסוימים, יש להכין חגורת בטן מתאימה בעזרת הרופא המנתח. תרופות כרוניות ניתן להמשיך לקחת, אולם יש להימנע מתרופות שבאופיין מדללות דם, כגון: אספירין. מקרים של זיהום או הצטננות לפני מועד הניתוח יביאו לדחייתו. הן לפני ניתוח מתיחת בטן והן לאחריו, יש לקחת כשבועיים עד שלושה שבועות פסק זמן מעישון. רצוי להכין מלווה לאחר הניתוח ולתקופת ההחלמה. חשוב לציין כי ההיצמדות להוראות אלו, בעיקר לגבי העישון, תורמת להפחתת הסיבוכים כתוצאה מהניתוח.

כיצד מתבצע ניתוח מתיחת בטן?

ניתוח מתיחת בטן עשוי לארוך בין שעה לארבע שעות, בהתאם להקיפו. ישנן שיטות שונות לניתוח מתיחת בטן, המותאמות לכל מטופל בהתאם לציפיותיו ולנתונים שעלו מן הבדיקה, כאשר כולן מביאות בסופו של דבר לשיפור דופן הבטן. בניתוח מתיחת בטן קלאסי, מוציא המנתח את כל העור והשומן העודף מהטבור ועד לאזור השיער, ובצדדים- בין עצם אגן אחת לחברתה. לאחר מכן יטפל המנתח בבטן העליונה, בה הוא יפריד את העור כמעט עד לאזור קשת הצלעות. השלב הבא יהיה מתיחת העור המופרד בבטן העליונה כלפי מטה, מה שיוצר את הצלקת לרוחב הבטן התחתונה. הניתוח מסתיים עם תפירת והידוק העור במקומו החדש, והוצאת נקזים למספר ימים בכדי שלא יצטברו נוזלים או דם.

מהן התופעות לאחר הניתוח?

בטן נפוחה מעט וכואבת בעיקר באזור התפרים הינה התופעה הראשונית המופיעה אצל כל סוגי המנותחים. את הכאב ניתן לשכך בעזרת נוגדי כאבים עליהם ממליץ הרופא המנתח. המלצת הרופא המנתח ברוב המקרים לאחר הניתוח היא ללכת מהר ככל האפשר. החזרה לפעילות פיזית לאחר ניתוח מתיחת בטן, הינה חלק חשוב מהליך ההחלמה. יחד עם זאת, יש ללכת בכפיפות מספר ימים, ורק לאחריהם ניתן להתיישר באופן הדרגתי. תהליך ההחלמה משתנה בהתאם לכל מנותח ואורך מספר שבועות. ניתוח מתיחת בטן דומה לכל ניתוח כירורגי אחר שייתכנו בו סיבוכים ותוצאות בלתי רצויות. בין הסיבוכים שעלולים להופיע כתוצאה מהניתוח: במקרים נדירים- זיהומים, דימומים, סרומה- הצטברות נוזלים, קרישי דם, וקשיי נשימה. במקרים שכיחים יותר עלולים להופיע אצל המנותח- אובדן תחושה וצלקות.

דילוג לתוכן